• 1132 Budapest Váci út 64/a
    A Microsoft jövő év elejétől automatikus frissítésként fogja ránk erőszakolni a Win10-et

    A Microsoft jövő év elejétől automatikus frissítésként fogja ránk erőszakolni a Win10-et

    Azon felhasználó vagy rendszergazda, aki nem szeretne még Windows 10-et, feltétlenül olvassa el az alábbiakat.

    Ha a Windows 7 vagy 8.1 rendszerünk automatikus frissítésre van beállítva, a Windows 10 telepítő is beindul majd. Bár van lehetőség kivenni a frissítések közül (a Windows egy végfelhasználói megállapodást “írat” majd velünk alá), de egyelőre nem tudni további részleteket magáról a mechanizmusról.
    Voltak, akik már megtagadták ezt a frissítést, de a gépük megragadt valamilyen köztes állapotban: a GWX (Get Windows 10 routine) még futott, 6 GB-nyi adat bekerült egy rejtett mappába és nem volt egyértelmű lehetőség nemet mondani a nem kívánt Win 10 telepítőre.
    Habár a 31 napos visszatérési lehetőség az előző verziójú Windows-ra logikus opciónak tűnik, de több ember is panaszolta, hogy a visszaváltás után a gépük nem úgy működött, ahogy korábban, ráadásul a Windows 10 frissítési “nyaggatás” újra és újra feltűnt.

    Mindenesetre a Microsoft bloggere biztosít minket arról, hogy a Windows rá fog kérdezni, hogy biztosan akarunk-e Windows 10-re frissíteni és van lehetőségünk nemet mondani azonnal. Vagy akár 31 nap múlva is.

    Forrás: InfoWorld.

    Comments are closed.