• 1132 Budapest Váci út 64/a
    A Chrome nem támogatja tovább az XP-t

    A Chrome nem támogatja tovább az XP-t

    Úgy tűnik a Chrome a továbbiakban nem támogatja már az XP-t

    A stabil Google böngészőt, a Chrome-ot is elérte az 50-es főverzió. Ez a legújabb, naprakész változat már sem a Vistát, sem az OS X verziókat nem támogatja, mely jó néhány felhasználó számára megnehezíti a böngészést. Ugyanakkor az új verzió egyik régebbi operációs rendszert sem támogatja, mint a Windows XP, OS X Mavericksnél régebbi operációs rendszerek.

    A verzió kiemelkedő tulajdonsága, miszerint magába foglalja 20 biztonsági hiba javítását, melyekből 7 a sebezhetőség felderítéséért felelős. Erre nem kevesebb, mint 17 500 dollárt költött a vállalat. A részleteket természetesen még nem közölték, az csak az után fog kiderülni, hogy a felhasználók nagy része már frissítette a böngészőjét az új verzióra. Ez így elsőre keményen hangzik, azonban a Google már így is túlvállalta magát. Mielőtt a Microsoft leállította volna a biztonsági frissítéseket, körülbelül az előtt fél évvel terezték, hogy maximum 2015 áprilisáig tartják fent a kompatibilis Chrome böngészőt, azonban ez egy évvel kitolódott.

    Az Net Applications kutatásai szerint közel 181 millió PC-n fut továbbra is az XP operációs rendszer, ami 11%-át jelenti az internetre kötött számítógépeknek. Ezekkel a számokkal dobogós ugyan nem lett, de kivívta a 4. legnépszerűbb OS helyet a mai napig. A dobogósok az alábbiak lettek: Windows 7 – első helyezett (861 millió PC), Windows 10– második helyezett (235 millió PC), Windows 8 – harmadik helyezett (199 millió PC). Aki biztonsági frissítésekre vágyik a továbbiakban a böngésző szintjén, ellenben maradna az XP-nél, az kénytelen lesz Firefox-ot használni.

    Kérje kedvezményes ajánlatunkat rendszerfelügyeletre, hogy ez ne az Ön gondja legyen!
    Ajánlatkérés: ITT

    Comments are closed.