• 1132 Budapest Váci út 64/a
  A WordPresst használja az internet negyede

  A WordPresst használja az internet negyede

  Számos tartalomkezelő felemelkedését és bukását láttuk már a weben, de akad köztük egy, amelyik kitart, és még növeli is a piaci arányát. A WordPress.

  A tartalmukat rendszeresen frissítő, nem statikus weboldalak CMS-t (Content Management Systemet, azaz tartalommenedzselő rendszereket) használnak. Mint a W3Techs friss adataiból kiderül, közülük messze a legnépszerűbb, a WordPress ingyenes és szabadon felhasználható szoftvert meghökkentően sokan, a honlapok 25 százalékán használják. Ráadásul, ha az összes weboldalt (tehát a statikusakat is) figyelembe vesszük, akkor a WordPress aránya 58,7 százalékra nő.

  Népszerűsége egyre növekszik: 13,1 százalékról nőtt 2011-ben 15,8-ra, majd elérte a mostani arányát az interneten. A második legnépszerűbb, a szintén ingyenes Joomla, melynek 2,8 százalékos az elterjedtsége.

  Sokan készíttetnek még ma is egyedi fejlesztésű portálokat, amelyek kielégítik azokat az igényeket, melyekre a WordPress nincs felkészítve, de bizonyos, hogy a blogot, vagy honlapot indítóknak érdemes a szabadon felhasználó változatban gondolkodniuk.

  Persze az ilyen listavezető pozíció egyenesen kívánatos céltáblája a támadásoknak, ahogy azt a közelmúlt számos biztonsági problémája is mutatja. Ezért érdemes mindig időben a legújabb változatra frissíteni.

  Forrás: hirado.hu

  Comments are closed.