• 1132 Budapest Váci út 64/a
    Intel – Apollo Lake

    Intel – Apollo Lake

    Az Intel újdonságát pozitív várakozások előzik meg

    Aki szerette a CherryView-ot, az örülni fog, érkezik az utódja, melyet Kínában, az Intel fejlesztői konferencián jelentettek be. Az új platform neve Apollo Lake. Az újdonságot kisebb, hibrid eszközök, notebookok, mini PC-k számára készítették.

    Az Apollo Lake 14 nm-es technológiával készül, CPU teljesítménye jobbnak ígérkezik elődeinél, melyhez hozzájárul az x86-os mikroarchitektúra. Grafikus teljesítménye is kiemelkedő az új grafikus magnak köszönhetően. A grafikus mag, hasonlóan a Skylake processzorhoz, szintén a kilencedik generációs architektúrát használja.

    Hosszabb üzemidőre vágyik? Az Apollo Lake garantálja a hosszabb akkumulátor üzemidőt a kedvező fogyasztásnak köszönhetően. Ami a támogatást illeti, az új platform kompatibilis lesz a DDR3L, DDR4, LPDDR3/4memóriákkal, illetve a PCIe x4 és SATA meghajtókkal egyaránt. A várakozásokat felülmúlva az Intel ígéretet tett az USB C használatára is.

    Hogy a termék milyen árkategóriát fog képviselni, azt egyelőre nem tudni, azonban az gyanítható, hogy nem a legalacsonyabb kategóriába fog tartozni. Konkrotumokat még nem tudni az újdonság megjelenésével kapcsolatban, azonban annyi már bizonyos, hogy a PC gyártók már készülnek az új platform megjelenésére, készülnek az Apollo Lake platformon alapuló PC-k Celeron és Pentium processzorral.

     

    Comments are closed.