• 1132 Budapest Váci út 64/a

    Mire érdemes figyelni, ha egy megbízott informatikai cég a rendszergazdánk?

    1. A rendszerfelügyeleti szolgáltatás nem csupán a véletlenszerűen felbukkanó hibák szerződésben rögzített időn belüli elhárítását, hanem hibamegelőző karbantartást is jelentsen. Érdemes az alkalmazottakkal is gyakran kommunikálni a rendszerfelügyeletet ellátó cég munkáját illetően, mennyire vannak megelégedve, hiszen ők azok, akik napi kapcsolatba is kerülhetnek a cég kihelyezett embereivel.
    2. Azonban az előző pontban leírtaknál figyelembe kell venni, hogy az alkalmazottak nem mindig tudnak reális képet alkotni adott szolgáltatás minőségéről, mely eredhet az informatikai szakma felületesebb ismeretéből, és egyéb más okokból.
    3. shutterstock_345017732A hibák folyamatosan jelentkezhetnek, azonban a mi dolgunk, hogy a legjobb hatékonysággal működjön, ezért nagyon fontos ehhez, hogy minden cégnek legyen informatikai szabályzata. Az IBSZ célja továbbá:
      • a titok-, vagyon- és tűzvédelemre vonatkozó védelmi intézkedések betartása,
      • az üzemeltetett informatikai rendszerek rendeltetésszerű használata,
      • az üzembiztonságot szolgáló karbantartás és fenntartás,
      • az adatok informatikai feldolgozása és azok további hasznosítása során az illetéktelen felhasználásból származó hátrányos következmények megszüntetése, illetve minimális mértékre való csökkentése,
      • az adatállományok tartalmi és formai épségének megőrzése,
      • az alkalmazott programok és adatállományok dokumentációinak nyilvántartása,
      • a munkaállomásokon lekérdezhető adatok körének meghatározása,
      • az adatállományok biztonságos mentése,
      • az informatikai rendszerek zavartalan üzemeltetése,
      • a feldolgozás folyamatát fenyegető veszélyek megelőzése, elhárítása,
      • az adatvédelem és adatbiztonság feltételeinek megteremtése.
      A szabályzatban meghatározott védelemnek működnie kell a rendszerek fennállásának egész időtartama alatt a megtervezésüktől kezdve az üzembehelyezésen keresztül az üzemeltetésig.
    4. Szem előtt kell tartani a folyamatos innovációt. A hatékony és modern működés érdekében folyamatosan szükség van informatikai fejlesztésekre. Egy optimális és fejlett rendszerrel komoly összegeket takaríthat meg vállalkozása számára.
    5. Ugyanakkor a nagyobb fejlesztések az informatikai rendszerekben kockázatot rejtenek magukban, így számítani kell esetlegesen előforduló hibákra.
    6. A rendszergazdák és az informatika óriási segítség a vállalatok számára, számtalan problémára jelentenek megoldást, így ne gondoljuk rájuk felesleges, zavaró tényezőként, könnyen lehet, hogy nélkülük megsokszorozódna a bérköltség.
    7. Szerződéskötés előtt érdemes találkozót kérni a kihelyezett rendszergazdával is.
    8. Fontos, hogy a rendszergazda cég vezessen online felületen minden munkavégzést, hogy a későbbiekben is vissza lehessen keresni a hibákat.
    9. Jó tanács, ha netán meg akar válni, az eddigi rendszergazdáktól, vagy a rendszerfelügyeletet ellátó cégtől, vegye figyelembe, hogy bármihez hozzáférnek, és csak azt az adatot nem lopják el, amit nem akarnak.
    10.  És végül, de nem utolsó sorban, mindig legyünk befogadóak az újdonságokra, ösztönözzük erre a kollégákat is, mert nem tudhatjuk, melyik az az innováció, amire éppen szüksége volt a vállalatnak a hatékonyabb működéshez!