• 1132 Budapest Váci út 64/a

  10 egyszerű tipp Linux adatvisszaállításhoz szakértő kézből

  AdatokA felhasználó a Linux adat-helyreállító eszközök segítségével helyreállíthatja az elveszett adatokat, amelyek meghibásodását a különböző vírusok, hibaüzenetek okozhatják, de az is előfordulhat, hogy a felhasználó véletlenül távolítja el az adatokat.

  Test-Disk

  A Test-Disk egy olyan Linux helyreállító adatbeolvasó segédprogram, amellyel a felhasználó visszaállíthatja az elveszett fájltároló lemezeket. A Tesk-Disk lehetővé teszi a sérült meghajtóval kapcsolatos adatok hatékony összegyűjtését, amelyet a további elemzés szempontjával oszthat meg a felhasználó szakértő technikusokkal. A program előnye, hogy számos operációs rendszerrel kompatibilis, mint a Windows, Mac OS X és a SunOS.

  Knoppix

  A Knoppix a leggyakrabban használt Linux helyreállító program, amely kiváló sérült rendszerek javítására, használható fájlok másolásához közvetlenül az elérhetetlen operációs rendszerekhez csatlakoztatott merevlemezről, továbbá rendelkezésre állnak hálózat elemző eszközök is. Jelenleg angol és német nyelven érhető el.

  Biztonsági másolat készítése és helyreállítás

  A legegyszerűbb újra mentést és helyreállítást lehetővé tevő eszköznek a Linux rendszer visszakeresési eszközét a CD-t tekintik, amely szükség szerint hozzáférést biztosít más eszközökhöz, még akkor is, ha más műveletek futnak a háttérben.

  SafeCopy

  CD lakattalA SafeCopy Linux helyreállító eszköz képes arra, hogy maximális mennyiségű adatot nyerjen ki a serült adattárolóról. A program könnyű és egyszerűen kezelhető, működését a számítógép hátterében végzi, anélkül, hogy lassítaná azt. A felhasználó a 16 nyelven elérhető programot telepítheti a számítógépére anélkül, hogy bármilyen külön költségek terhelnék

  Avira mentőrendszer

  Avira Rescue System a víruskeresést követően szükségszerűen eltávolítja a kártékony tartalmakat, majd hatékonyan állítja helyre a sérült rendszer stabilitását. A program független a gazdaszámítógépektől, mivel saját operációs rendszerrel rendelkezik. Az Avira Rescue System akár a nem indítható számítógépnél is használható.

  Photorec

  A felhasználó a Photorec Linux helyreállító program segítségével visszakeresheti a hiányzó, dokumentumokat, archívumokat és videókat tartalmazó fájlokat a merevlemezről és a CD-ROM-ról. A program számos előnye közé tartozik, hogy még a média-fájl rendszer súlyos sérülése esetén is működik, visszaállíthatók vele a digitális fényképezőgép memóriájából elveszett adatok. A program a memóriakártya kezeléséhez csak írásvédett hozzáférést használ, ezzel is hozzájárulva a biztonsághoz.

  A SystemRescue CD

  A SystemRescue CD rendszerindító USB meghajtót vagy CD-ROM-ot használ összeomlott és nem megfelelően működő számítógépes rendszerek kijavításához. A helyreállító segítségével a felhasználó fájltárolókat hozhat létre a merevlemezen belül és szerkesztheti azokat. A SystemRescue CD programrendszer eszköz alkalmazásával a felhasználó mentheti a teljes fájlrendszer anyagát, továbbá tömörítheti azokat. A program számos operációs rendszerhez képes indítólemez létrehozására.

  Végső indító CD

  NotebookLinux merevlemez helyreállítási alkalmazással kiszámítható a probléma helye, majd helyreállíthatóvá válik a probléma. Akár több feladat elvégzésére is képes egy időben, beleértve a hibás lemezekből történő klónozást és a különálló hardver elemek vizsgálatát. Könnyen működtethető USB-n keresztül és kiválóan használható elöregedett hardvereknél, továbbá folyamatosan és automatikusan frissíti önmagát.

  Mondo Rescue

  A Mondo Linux helyreállító program segítségével a felhasználó ellenőrizheti a számítógép megbízhatóságát és szükség szerint biztonsági másolatot készíthet egy adott formátumon működő rendszerről. A Mondo előnyei közé sorolható, hogy támogatja a RAID, LVM, ext2, JFS, ext3, ReiserFS, VFAT, XFS és sok más kiegészítő fájlrendszert.

  Ddrescue adat-helyreállítási eszköz

  Ddrescue nagyon könnyen kezelhető, a felhasználónak csupán egy fájlt kell átmásolnia a cdrom-ról vagy a merevlemezről egy másik eszközre. Képes egyesíteni több lemezt és sérült fájlt és nagy mennyiségű adatot tud helyreállítani. A felhasználó nyomon követheti a folyamat haladását, bármikor leállíthatja és folytathatja program tevékenységet.